Tag Archives: Kyoto

{trip} Seoul, Kyoto and Tokyo. 11 – 20 April 2015

Standard
{trip} Seoul, Kyoto and Tokyo. 11 – 20 April 2015

We always love Japan, so this time just me and hubby went to Japan. But before we went to Seoul first, hubby need to work 🙂
It was such a wonderful trip for us 🙂

 photo 0C8DFA2F-2DF0-496B-AD85-324D6C354E90.jpg
Arrived at Seoul night time. We stayed at Hotel Mercure Sodowe.

 photo 0200B947-FBED-42B7-9D67-49B015FE56C0.jpg
This day I went with hubby.
-Lunch: Korea Galbi Restaurant, Nonhyeon station exit 2
-We went to Hyundai Mall at Apgujong station
-We went to N Seoul Tower and put the lock 🙂
-Dinner: Restaurant near our hotel mercure soware

 photo 7F424AC4-51C5-4816-B2E0-8E41B5AF8CAB.jpg
This day I went by myself because hubby need to work. I went to:
-Gyeongbok Palace
-Myeongdong and had lunch here
I had dinner with hubby, his cousin and his employee at the restaurant near our hotel.

 photo 4F1B0402-FA30-4CC2-9F59-36FFC0770C5F_2.jpg
I also went alone today. Here’s what I did:
-Went to Hyundai Mall again at Apgujeong Station
-Brunch & Dinner at Subway restaurant near Nonhyeon station. Yup I made the effort to go back and forth 😀
-Went to Shinsegae Mall in Myeongdong
-Went to Avenue L, Lotte Young Plaza, Lotte Dept Store, and H&M in Myeongdong area also.

 photo FA55748A-29BC-4378-9F1A-71BAABA639F8.jpg
-Yongin MBC dramia & korean folk village tour (with Lorraine and Harold, pilot of hawaiian airlines)
-Dropped off in insadong
-Had afternoon sandwich at subway in insadong
-met with hubby at lotte world mall in jamsil
-dinner at restaurant near hotel, I ate soft tofu stew…yummy

 photo 3E3089AE-773C-4290-AD1A-D1E574CE33BE.jpg
Time to say goodbye to Seoul and we went to Japan…yippie 🙂
We arrived at Narita and went straight to Kyoto by Shinkansen. Arrive in Kyoto around 11.30 PM. We stayed at Mitsui Garden Hotel Kyoto Shinmachi Bettei.

 photo 397A6DD5-718E-444F-83DE-51370F3C7C9C.jpg
-kiyomizudera temple and had lunch there (yummy udon and tofu)
-sannen zaka & ninen zaka street
-yasaka shrine
-gion, here we had coffee
-dinner di miyabian kyoto rokkaku

 photo CE58DF3D-F311-40F2-8AE5-A6CFA7BE5F9B_2.jpg
These are some of the souvenirs from kyoto. I love Kyoto souvenirs 🙂

 photo C949BCB7-18D5-4D1A-9ECE-46470348C44A.jpg
-from kyoto we went to tokyo with shinkansen
-bought rimowa at daimaru tokyo station
-we went to bao bao marunouchi
-checked in Dai-Ichi Tokyo Hotel
-strolled around Ginza
-dinner at restaurant near hotel

 photo 2296A35F-1323-40B3-ADF0-0E150455FAEB.jpg
-we went to Tokyo Sky Tree
-then to omotesando, had lunch at subway restaurant (yup we loooovvvee Subway…hahaha)
-strolled around omotesando, harajuku and shinjuku
-after that we went to akihabara and had dinner near akihabara station

 photo 044F1F55-D641-4466-925B-8DDA6E4975CE.jpg
we went back to Jakarta 😊 miss our kids so much

{trip} 1 November 2012, Day four: Kyoto

Standard

Jalan dari hotel jam 9 pagi…yay hari ini bangunnya ga kesiangan 😀 As usual jalan menuju Namba Sta trus naek midosuji line and turun di Nishinakajima-Minami gata, keluar exit 1 trus belok kanan, kanan lagi, trus jalan 200 meter ktemu deh sama minamikata sta trus naek deh Hankyu Kyoto Line.
Nah kalo kemaren kan gw naek kereta express ke Nara, sekarang ke Kyoto gw naek semi express, kenapa? karena ga ada yg express…hhihihi :p nah sebelum gw naek yg semi express ini, gw sempet naik yg local dan ternyatah salah kereta bokkk 😀 jadilah luama perjalanannya. Baru sampe Kinkakuji Golden Temple jam 12 siang. Wahhh kerennn bangettt Kinkakuji. Bakalan nyesel kalo gw ga kesini deh. foto2 trus muter2 sambil meresapi suasana yg enak. Pas ada lempar2 koin di spot pertama, ehhh masuk loh koin eykeh, trus ada anak2 sekolah yg ngeliatin pada tepuk tangan…hihihih. 2 spot lempar koin berikutnya gagal…ahhh.

Kinkakuji Golden Temple
Photobucket Pictures, Images and Photos

tiketnya
Photobucket Pictures, Images and Photos

Amahhzingg :))
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos

Kelar di golden temple gw menuju Kyoto Imperial Palace, sampe disono jam 2 siang. oh iya gw naek bis, lebih ringkes sih. Muter2in Palace trus poto2 sampe puas. di sini gw sampe jam 4 kurang. abis itu trus gw mampir takashimaya ngangetin badan sama numpang ke rest room. soalnya rest room di stasiun modelnya jongkok semua, males akyu.

Kyoto Imperial Palace
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos

Tujuan berikutnya adalah Gion Kyoto. pengen ngeliat rumah2 di Gion sama pengen liat Geisha. Syukur Alhamdulillah kesampaian liat Geisha 😀

Geisha
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos

Kyoto Gion
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Kyoto
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos

kosmetik terinpirasi dari Geisha, nah ini toko cuma ada di Kansai
Photobucket Pictures, Images and Photos

Puas udah poto2in dan video-in Geisha trus balik deh ke Kawaramachi sta, naek hankyu line ke Uemeda trus tinggal lanjut subway ke Namba.
btw busway ini di jepang makin hari makin dingin yaahhh, sampe2 gw pake daleman long John sama atasan daleman anget yg beli di mark & spencer. Untung beli loh.
Overall sangat menyenangkan perjalanan hari ini. Emang sih cuma kesampaian 3 tempat tp bener2 puas enjoy suasananya juga. Next time kan bisa balik lagi sama my family…Amin!
Nahhh besok cabut deh dari Osaka. See you again Osaka, Nara, and Kyoto…arigato!